Si të bëhet një Vlogger i suksesshëm në kohën më të shkurtër të mundshme

Shkruar nga
Autoret e View2be

Me video dhe video-ndarjen faqet vazhdimisht në rritje në popullaritet, nuk ka dyshim se pse njerëzit kanë filluar ditching blogs normale në favor të vlogs. Vlogs kanë provuar herë pas here atë ndërveprim personal dhe ballë për ballë - pothuajse, në këtë rast - fiton një përgjigje më të mirë nga audienca. Si mundet bizneset dhe sipërmarrësit të mos i përdorin ata si levave me një përfitim kaq të tmerrshëm? Problemi i vetëm është që, ndërsa popullariteti i përdorimit të vlogs rritet, kështu që numri i konkurrentëve që ju do të keni. Pra, pyetja është: si mund t'i rrahni rivalët tuaj dhe të bëhet një vlogger i suksesshëm me lehtësi?

KËSHILLA 7 PËR VLOGGING TË SUKSESSHËM

Jo të gjithë ata që përpiqen vlogging në të vërtetë ka sukses. Ashtu si kur hyni në një konkurs, duhet të jeni të mrekullueshëm për të lavdëruar gjyqtarët dhe për të marrë çmimin e parë. Kur është fjala për vlogging, këtu janë këshilla vlogging profesionistët dhe organizatorët ndjekin:

Investoni në pajisje të mëdha

Para se të bëni diçka, së pari duhet të merrni disa pajisje të mira. Kjo përfshin jo vetëm aparatin që ju do të përdorni, por edhe aksesorët tuaj shumë të nevojshëm, siç janë stolitë me trekëmbësh, dritat, reflektorët, refraktuesit, ekranet e bardhë dhe çdo gjë tjetër që ju besoni se mund të keni nevojë. Gjithashtu sigurohuni që të merrni një program të mirë të redaktimit të videos për të zbukuruar dhe të shtoni disa efekte të këndshme për videot tuaja sapo të keni përfunduar regjistrimin.

Zgjidhni një temë dhe ngjit me të

Ju nuk doni të ngatërroni rojet tuaja. Për këtë arsye, duhet të sigurohesh të përdorësh dhe të diskutosh vetëm një temë për video. Kërkoni mirë temën tuaj dhe krijoni një skicë për informacionin që do të ndani në vlog tuaj. Përmbledhja do të ndihmojë jo vetëm në drejtimin e rrjedhës së vlogit tuaj, por edhe për të siguruar që ju të jeni duke ndarë sa më shumë informacion që mundeni.

Jini të përgatitur

Kush shkon në luftë të papërgatitur? Vetëm ata që dëshirojnë të humbasin, kjo është kush. Nëse doni të filloni suksesin e madh dhe përfundimisht të fitoni nëpërmjet vlogging, atëherë ju duhet të jeni të përgatitur. Para se të filloni regjistrimin, duhet të siguroheni se gjithçka është gati:

  • Duhet të keni kërkesat tuaja brenda mundësive (kështu që nuk humbni rrugën apo fokusin).
  • Ndriçimi duhet të vendoset.
  • Kamera duhet të jetë e gatshme dhe e pozicionuar në mënyrë inteligjente (nëse jeni duke regjistruar vetë).
  • Çdo send që ju do të shfaqni në video duhet gjithashtu të organizohet dhe të vendoset brenda mundësive.

Mbajeni të shkurtër dhe të thjeshtë

Përdoruesit e internetit kanë tendencë të kenë një varg të shkurtër durimi. Nëse doni që rojet tuaja të rrinë me ju gjatë gjithë videos dhe të vazhdoni të ktheheni për më shumë, atëherë ju duhet të mbani videot tuaja të shkurtra dhe të thjeshta. Gjithmonë bëhuni të drejtpërdrejtë, përdorni terma të thjeshta (provoni, madje edhe kur diskutoni për ide komplekse) dhe mbani videot tuaja më pak se dhjetë minuta në gjatësi (2-5 minuta është ideale).

Jini kreativ, zbavitës dhe spontan

Vetëm për shkak se videoja juaj është mjaft e shkurtër nuk do të thotë se nuk mund të jetë kënaqësi. E kundërta është në fakt e vërtetë. Brenda kohës së shkurtër të caktuar, ju duhet të angazhoni vëzhguesit tuaj. Ka shumë gjëra që mund të bëni për të arritur këtë. Ju mund të përdorni humor, të ndani ndonjë përvojë personale (lidhur me temën, sigurisht), të ngrini pyetje dhe madje bëni sondazhe.

Shkoni për shumëllojshmëri

Shumëllojshmëria është aroma e jetës, dhe sigurisht është edhe erëza e botës së vlogging. Me shumëllojshmëri, ajo që nënkuptojmë është që ju duhet të ofroni lloje të ndryshme të videos. Për shembull, mund të krijoni një vlog të ngjashëm me prezantimin një ditë, një tutorial tjetër, dhe një koleksion të thjeshtë fotografish tjetër. Kurrë mos u ngjitni me një lloj të vetme video dhe gjithmonë provoni gjëra të reja, qoftë në sfondin tuaj, në dekorime, ose në efektet që zgjidhni të përdorni.

Lidhu me Watchers

Kush po prodhon videot tuaja? Nëse dëshironi që njerëzit të vlerësojnë punën tuaj, të ndjekin ju dhe t'ju japin besimin dhe besimin tuaj, atëherë ju duhet së pari ta bëni këtë për ta. Përgjigjuni komenteve, jepni përgjigje kuptimplote dhe vendosni në veprim të gjithë informacionin jetësor dhe njohuritë që merrni. Të bësh të gjitha këto do të të endear me vëzhguesit tuaj dhe, nga ana tjetër, të ju ndihmojë të rritet shkallë vlogging.

Vlogging, sidomos në YouTube, është sigurisht një rrugë e mirë për të marrë drejt suksesit, pavarësisht se cili është vizioni juaj ose interpretimi i suksesit. Shko nis karrierën tënde vlogging duke mbajtur parasysh këshillat që kemi ndarë me ju sot.

KËSHILLA TË SUKSESSHME TË VLOGGINGIT VIDEO

Këtu është një video e bukur nëse doni disa këshilla më shumë se si të bëhet një vlogger i suksesshëm:

Shërbimi i vlerësimit të kanalit YouTube
Keni nevojë për një ekspert të YouTube për të përfunduar një vlerësim të thelluar të kanalit tuaj në YouTube dhe për t'ju siguruar një plan veprimi?
en English
X

Dikush nga Australia ka blerë
Abonentët e 100 YouTube
minuta 7 më parë

Dikush nga Ukraina ka blerë
5000 Shikimet e YouTube
minuta 12 më parë

Dikush nga Gjermania ka blerë
50 orët e shikimit në YouTube
minuta 42 më parë

Dikush nga Kanadaja ka blerë
Abonentët e 300 YouTube
minuta 13 më parë

Dikush nga Argjentina ka blerë
20 Komentet e YouTube
54 minutë më parë

Dikush nga Anglia ka blerë
Ndjekësit e 500 Twitch
1 orë më parë

Dikush nga Mbretëria e Bashkuar ka blerë
Abonentët e 1000 YouTube
minuta 24 më parë

Dikush nga Mbretëria e Bashkuar ka blerë
1000 Shikimet e YouTube
1 minutë më parë