Video vs Video Web: Çfarë ju duhet të dini

Shkruar nga
Autoret e View2be

Ka disa gjëra që duhet të kini parasysh kur krijoni video për YouTube. Përveç përpjekjeve për të prodhuar përmbajtje që mendoni se klientët tuaj të synuar po kërkojnë, gjithashtu duhet të jeni të sigurtë që videoja juaj është e përshtatshme për shikimin online.

Besoni apo jo, gabimi më i zakonshëm i prodhuesve të videos në YouTube është që ata të krijojnë video pa marrë parasysh auditorin e tyre. Shikuesit tradicionalë janë shumë të ndryshëm nga shikuesit në internet, kështu që duhet të jeni i veçantë kur krijoni video. Nuk jam i sigurt se si ato ndryshojnë? E pra, sot, do të zbuloni saktësisht se si audienca në internet është e ndryshme dhe çfarë duhet të bëni për ta bërë videon tuaj një video të përsosur në ueb.

4 karakteristikë unike e videove në ueb

Nëse doni ta ktheni videon tuaj në një video të madhe në ueb, sidomos në atë që ka potencial të lartë për të qenë një video e lartë në YouTube, atëherë duhet të mbani në mend gjërat e mëposhtme:

Qasje e Drejtë

Videot në ueb duhet të jenë të drejtpërdrejta. Ju duhet të paraqisni rastin tuaj në fillim nëse doni të kapni vëmendjen e publikut tuaj. Krijimi i titujve të guximshëm, mesazhe koncize dhe pyetje dhe konkluzione që nxisin mendime janë normë për të mbajtur audiencën tuaj interesante dhe duke kërkuar përpara për më shumë.

Kur krijoni video për shpërndarjen online, duhet të theksoni mesazhet tuaja kryesore dhe të jepni shembuj të shkurtër e të qartë. Nëse doni të ofroni më shumë informacion, atëherë bëni këtë në përshkrimin e videos tuaj. Nëse shikuesit kanë ngritur pyetje, përgjigjet e të cilëve nuk janë dhënë drejtpërdrejt në videon tënde, atëherë do të ishte më mirë që t'i drejtoni ato në një video më të përshtatshme (mundësisht nga ju) ose t'u jepni një shpjegim të plotë.

Prezantimi i thjeshtë

Video të rregullta kanë tendencë të ndjekin një storyline, me karaktere, probleme dhe zgjidhje të paraqitura në mënyrë individuale dhe me shumë kohë të përdorur në mes. Një rrjet i gjerë efektesh për ndriçim, zë dhe grafikë përdoren gjithashtu për të rritur pamjen dhe ndjenjën e filmit. Përkundrazi, videot e videos ndjekin rregullën "Thjeshtësia është bukuria". Kjo do të thotë nëse ju do të përdorni efekte për tranzicionet, tekstet dhe të ngjashme, ju duhet të shkoni për delikate dhe minimale. Doni që audienca juaj në internet të përqëndrohet në mesazhin tuaj, kështu që ju nuk dëshironi të shpërqendroni ose t'i shqetësoni ato me ndriçimin, zërin dhe efektet vizuale.

Ndërsa në video të rregullta, shpesh preferohet zëri, në videot e uebit, duke treguar veten ndërsa flisni do të jetë më mirë. Kjo do t'i lejojë shikuesit të shohin se kush je - një mënyrë për të komunikuar dhe për t'u afruar më shumë klientëve tuaj të synuar dhe për të fituar besimin e tyre.

Kohëzgjatja e shkurtër

Videot në ueb janë përgjithësisht të shkurtra, me gjatësinë ideale që gënjejnë diku midis dy dhe dhjetë minuta. Derisa duket e shkurtër, kjo tashmë është bërë standardi pasi shikuesit online kanë tendencë të kenë fije më të shkurtra durimi. Kjo është gjithashtu arsyeja pse ju duhet të jeni të drejtpërdrejtë kur dorëzoni përmbajtjen tuaj. Nëse dëshironi të përdorni clips hyrëse dhe mbyllëse, sigurohuni që t'i bëni ato të shkurtra dhe të merrni në zemrën e mesazhit tuaj sa më shpejtë që të jetë e mundur.

Gjithashtu mbani në mend se sekondat e para të videove tuaja janë shumë të rëndësishme, prandaj sigurohuni që ato të përdoren për të joshur shikuesit dhe për t'i inkurajuar ata që të shikojnë videon tënde në të gjithë.

Përfshirja e meta të dhënave

SEO është pjesë përbërëse e videove të uebit, edhe pse shumë krijues video, sidomos YouTube, shpesh injorojnë ose harrojnë ato. Për të garantuar që përmbajtja juaj do të jetë lehtësisht e aksesueshme përmes kërkimeve, duhet të zgjedhni metadatat tuaja. Kjo përfshin përfshirjen e fjalë kyçe të synuar në titullin tuaj të videos, etiketat dhe përshkrimin. Sa më shumë që të jetë e mundur shkruani të paktën një paragraf për përshkrimin tuaj, duke dhënë të dhëna të mjaftueshme për qëllimin e videos dhe duke përfshirë sa më shumë fjalë kyçe sa natyrisht të jetë e mundur.

Videot në ueb dhe YouTube janë rritur dhe po rriten vazhdimisht si forma e re e argëtimit, edukimit dhe shpalljes sot. Nëse doni të kapni ato me ato në krye, atëherë duhet të jeni shumë të informuar dhe të dini saktësisht se çfarë duhet të sjellë interneti dhe videot e YouTube. Përdorni atë që keni mësuar këtu dhe i vëzhgoni ato kur krijoni videot tuaja të ardhshme.

Shërbimi i vlerësimit të kanalit YouTube
Keni nevojë për një ekspert të YouTube për të përfunduar një vlerësim të thelluar të kanalit tuaj në YouTube dhe për t'ju siguruar një plan veprimi?
en English
X

Dikush nga Australia ka blerë
Abonentët e 100 YouTube
minuta 7 më parë

Dikush nga Ukraina ka blerë
5000 Shikimet e YouTube
minuta 12 më parë

Dikush nga Gjermania ka blerë
50 orët e shikimit në YouTube
minuta 42 më parë

Dikush nga Kanadaja ka blerë
Abonentët e 300 YouTube
minuta 13 më parë

Dikush nga Argjentina ka blerë
20 Komentet e YouTube
54 minutë më parë

Dikush nga Anglia ka blerë
Ndjekësit e 500 Twitch
1 orë më parë

Dikush nga Mbretëria e Bashkuar ka blerë
Abonentët e 1000 YouTube
minuta 24 më parë

Dikush nga Mbretëria e Bashkuar ka blerë
1000 Shikimet e YouTube
1 minutë më parë